IBA DNES! VIP ZĽAVOVÝ KÓD → ECO10 → -10% ZĽAVA NA VŠETKO

Kategórie
 
 
 
 
 

Máte otázky pred kúpou poschodovej postele?

 

Detské poschodové posteleVšetko, čo by rodičia mali vedieť o poschodových posteliach.

Ak vaše deti zdieľajú izbu, poschodová posteľ je dôvtipná možnosť, ako ušetriť miesto.

Ak uvažujete o poschodovej posteli pre svoje deti, možno budete mať niekoľko otázok kým sa pustíte do hľadania. „Aký je správny vek dieťaťa na poschodové postele?“ alebo dokonca „sú poschodové postele bezpečné?“, prišli ste na správne miesto pre malú radu o detskej posteli.

Aký je odporúčaný vek pre poschodové postele?

Hoci neexistuje „univerzálny vek pre všetky deti“, kedy sú pripravené spať na hornom lôžku, je najlepšie počkať, kým váš drobec nebude mať aspoň šesť rokov. Ale aj keď má vaše dieťa viac ako šesť rokov, stojí za to pamätať, že ešte stále nemusí byť pripravené. Ak si váš drobec ešte netrúfa na rebrík a chodí na večerné výlety na WC, najbezpečnejšie je zatiaľ vyhnúť sa hornému lôžku. Pri spodnom lôžku počkajte, kým vaše dieťa nevyrastie z malej postele pre menšie deti a bude pripravené prejsť na väčšiu detskú posteľ. To sa zvyčajne deje vo veku okolo piatich alebo šiestich rokov.

Vo všeobecnosti sú detské poschodové postele vhodné pre vekové kategérie od 6 do 16 rokov.

Aké sú výhody kúpy poschodovej postele?Detské poschodové postele

Poschodová posteľ je výborným riešením, ak sa snažíte ušetriť miesto pre deti v ich detskej izbe. Keď deti zdieľajú jednu izbu, máte za úlohu vtesnať do jednej miestnosti dve postele čo niekedy nie je jednoduché.

Takže ak môžete ušetriť priestor určený pre jednu až dve postele, tak prečo nie?! Navyše, kúpa poschodovej postele pre vaše deti je často oveľa lacnejšia varianta ako kúpa dvoch samostatných...

A aj keď vaše deti nezdieľajú jednu izbu, poschodová posteľ je skvelou voľbou na prespatie. To znamená, že nebudete musieť zaberať priestor na uloženie náhradného matraca alebo nafukovacej postele.

Navyše mnohé poschodové či vyvýšené postele majú pridaný úložný priestor, aby sa ušetrilo ešte viac miesta. Pozrite sa na našu krásnu detskú vyvýšenú posteľ so vstavanou skrinkou, výsuvným stolíkom a úložným priestorom pod posteľou. Takto dokážete ušetriť svojim deťom veľa miesta na hranie.

Detské vyvýšené postele

Sú poschodové postele bezpečné?

Ako rodič je prirodzené, že sa obávate o zmenu priestoru na spanie svojich detí. Najmä keď je horné lôžko vysoko nad zemou…

Ale poschodové postele sú pre deti úplne bezpečné. V skutočnosti môže byť spodné lôžko bezpečnejšie ako bežné jednolôžko – keďže matrac je často oveľa nižšie k podlahe v porovnaní s bežnými posteľami.

A ak sa obávate, že by sa vaše dieťa z hornej poschodovej postele prevrhlo, určite vás upokojí vedomosť, že všetky naše poschodové postele sú vybavené ochranným zábradlím, ktoré udrží vaše dieťatko bezpečne v posteli.

Čo sa týka nočného lezenia po rebríku, najlepšie je počkať, kým bude váš drobec dostatočne starý na to, aby mohol s istotou liezť po schodoch bez pomoci. Odporúča sa počkať, kým bude mať vaše dieťa aspoň šesť rokov – ale stále existujú veci, ktoré môžete urobiť, aby bola poschodová posteľ bezpečnejšia…

Ako môžem urobiť poschodovú posteľ bezpečnejšou pre deti?

Ak máte obavy z nehôd na poschodovej posteli, existujú kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste sa uistili, že si každý užije bezpečný a zdravý spánok.

Tu je postup:

  • Poschodovú posteľ umiestnite do rohu miestnosti tak, aby posteľ obklopovali dve steny
  • Vyberte si poschodovú posteľ, ktorá má hlbšie schodíky s väčším priestorom na státie
  • Ak postel neobsahuje zábradlie proti vypadnutiu, nainštalujte ich na obe strany horného lôžka
  • Ak je vaše najmladšie dieťa na poschodovej posteli s vaším najstarším, vyberte si poschodovú posteľ, kde je spodné lôžko poschodovej postele nízko nad zemou – a uistite sa, že vaše najmladšie dieťa má spodnú poschodovú posteľ.
  • Kúpte si nočné svetlo a umiestnite ho v blízkosti rebríka, aby vaše dieťa jasne videlo, keď stúpa po schodoch
  • Uistite sa, že ste medzi horným matracom a stropom nechali aspoň 60 cm.

Sú poschodové postele vhodné pre tínedžerov?Detská poschodová postel pre dospievajúce deti

Poschodová posteľ je ideálna pre dospievajúce deti, ktoré zdieľajú jednu izbu. Pretože aj keď zdieľajú izbu, poschodová posteľ ponúka viac súkromia ako dve susedné samostatné postele. A nielen to, ale poskytne to viac priestoru pre ich štúdium, záľuby alebo socializáciu.

Poschodová posteľ z masívnej škandinávskej borovice (vpravo) je pre svojú výšku 182 cm ideálna pre tínedžerov. Táto poschodová posteľ s moderným dizajnom bude štýlovým doplnkom každej izby, kým vaše deti vyrastú. A ak vaše deti raz prestanú zdieľať jednu izbu, keď budú staršie, môžete túto poschodovú posteľ rozložiť na dve samostatné postele.

Nájdite poschodovú posteľ, ktorú budú vaše deti milovať.

Ste pripravení nájsť perfektnú poschodovú posteľ pre vaše deti? Od zábavných návrhov domčekov až po štýlové a moderné modely, v našom kompletnom sortimente nájdete množstvo možností.

Všetky postele nájdete v našej kategórii detská izba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia