IBA DNES! VIP ZĽAVOVÝ KÓD → ECO10 → -10% ZĽAVA NA VŠETKO

Kategórie
 
 
 
 
 

Údržba a starostlivosť o nábytok z mangového dreva

Drevo mangoKaždý strom je jedinečný a preto je jedinečný aj každý kus nábytku! Mangové drevo pochádza z mangovníka. Je to ten istý strom, ktorý produkuje sladké mäsité ovocie známe ako „mango“, vyznačujúce sa šupkou, ktorá sa mení zo zelenej na červeno žltú a vnútro tvorí veľká kôstka obklopená šťavnatou žltou dužinou. Jeho „latinský“ názov je mangifera indica.

Mangovník je vždyzelený a dorastá do priemernej výšky 15 až 18 metrov. Hoci mangovníky možno teraz nájsť po celom svete, pochádzajú z Indie, Mjanmarska (predtým Barma) a východnej Ázie. Strom sa pestuje vo väčšine tropických podnebí kvôli popularite jeho ovocia. Drevo sa pestuje väčšinou v Indii, no tento priemysel možno nájsť aj v mnohých iných častiach sveta vrátane Kene a Číny.

Nábytok z mangového dreva je veľmi obľúbený pre svoje odolné vlastnosti, exotický vzhľad a jednoduchú starostlivosť, skrátka pôsobí moderne a exkluzívne. Mangové drevo je trvalo udržateľný typ dreva, pretože pochádza zo starých mangových stromov, ktoré už nerodia ovocie. Prirodzená farba mangového dreva je svetlo až zlatohnedá. Morením drevo získava ďalšie krásne odtiene. Na ochranu pred nečistotami a vlhkosťou je nábytok z mangového dreva u nás pred predajom lakovaný. Mangové drevo lakované čírim lakom môžete vidieť na jedálenskych stoloch alebo konferenčných stolíkoch, na týchto druhoch nábytku sa mangové drevo dokonale ukáže.

 

Ako sa starať o nábytok z dreva Sheesham

Drevo SheeshamSheesham je považovaný za takzvané vzácne drevo kvôli jeho extravagantnému a jedinečnému povrchu. Vzrušujúca kresba dreva je veľmi výrazná a zároveň charakteristická pre drevo Sheesham. Mnohé možné odtiene hnedej sú dokonale zdôraznené silným, vlnitým zrnom a siahajú od tmavo červenohnedej až po svetlo medový tón. Drevo Sheesham je veľmi odolné a tvrdé drevo s jemnou štruktúrou pochádzajúce z Indie. Keďže sa však stromy veľmi ľahko pestujú, nábytok vyrobený z dreva Sheesham je napriek svojej exkluzivite cenovo dostupný. Toto tropické drevo je považované za jedno z najlepších drevín na výrobu nábytku. Je až 1,6-krát tvrdšie ako dubové drevo, a preto je obzvlášť odolné a trvácne. Práve preto si drevo sheesham v skutočnosti nevyžaduje veľa špeciálnej starostlivosti, avšak za predpokladu, že chcete, aby váš výnimočný kus nábytku z dreva Sheesham vyzeral čo najlepšie, je potrebné mať na pamäti niekoľko dôležitých vecí...

Najprv sa pozrime, kde ste sa rozhodli umiestniť svoj kus nábytku. V ideálnom prípade by ste mali zabezpečiť, aby váš nábytok z dreva Sheesham nebol vystavený priamemu slnečnému žiareniu, pretože to môže zmeniť farbu nábytku. Nábytok by mal byť umiestnený v priestoroch s pomerne stálou a stabilnou teplotou, nie príliš vysokou a ani nie príliš nízkou. Nemal by byť veľmi blízko zdroja tepla, ako je oheň z krbu alebo radiátor, a nemal by byť ani v zimnej záhrade alebo kúpeľni, kde môže vlhkosť viesť až k deformácii, štiepeniu alebo praskaniu sheeshamového dreva.

 

Skutočne účinný ekologický postrek na burinu

Ekologický postrek na burinuV dnešnom článku si povieme niečo o skutočne účinnom a hlavne ekologickom postreku, ktorého hlavnou zložkou je ocot. Na internete nájdete množstvo článkov o tom ako si vyrobiť postrek v domácich podmienkach s obsahom octu. No nakoniec zistíte, že tento postrek nefunguje.

Burina už zrejme potrápila každého vlastníka záhrady. Zbaviť sa jej nie je jednoduché, o to viac pokiaľ ste ekologicky založený a hľadáte prírodné riešenie. My sme si vyskúšali vyrobiť vlastný postrek, ktorého zložkou je ocot. Pozor, ale nie ocot, ktorý bežne kúpite v potravinách. Na výrobu budeme potrebovať 20% ocot. V bežných obchodoch zakúpite ocot 8%, ktorý pri tejto koncentrácii nie je účinný.

Na výrobu sme použili 20% ocot bez riedenia vodou a ekologické tekuté mydlo. Mydlo pôsobí ako zmáčadlo, to znamená, že sa prilepí na povrch listov a nesteká. Dlhšie vydrží a nezmyje ho ani ľahšia prehánka. Postrek premiešate a môžete ísť na to! Pamätajte, ale, že postrek nepôsobí selektívne, akúkoľvek rastlinu zasiahne, spáli ju. Postrek najrýchlejšie funguje na púpavu lekársku, ktorá je zničená do 2 hodín. Ide síce o liečivú, no zároveň agresívnu rastlinu, ktorá sa rýchlo rozmnožuje semenami aj kúskami koreňov. Často sa objavuje v trávnikoch a na intenzívne zavlažovaných miestach.

 

Máte otázky pred kúpou poschodovej postele?

 

Detské poschodové posteleVšetko, čo by rodičia mali vedieť o poschodových posteliach.

Ak vaše deti zdieľajú izbu, poschodová posteľ je dôvtipná možnosť, ako ušetriť miesto.

Ak uvažujete o poschodovej posteli pre svoje deti, možno budete mať niekoľko otázok kým sa pustíte do hľadania. „Aký je správny vek dieťaťa na poschodové postele?“ alebo dokonca „sú poschodové postele bezpečné?“, prišli ste na správne miesto pre malú radu o detskej posteli.

Aký je odporúčaný vek pre poschodové postele?

Hoci neexistuje „univerzálny vek pre všetky deti“, kedy sú pripravené spať na hornom lôžku, je najlepšie počkať, kým váš drobec nebude mať aspoň šesť rokov. Ale aj keď má vaše dieťa viac ako šesť rokov, stojí za to pamätať, že ešte stále nemusí byť pripravené. Ak si váš drobec ešte netrúfa na rebrík a chodí na večerné výlety na WC, najbezpečnejšie je zatiaľ vyhnúť sa hornému lôžku. Pri spodnom lôžku počkajte, kým vaše dieťa nevyrastie z malej postele pre menšie deti a bude pripravené prejsť na väčšiu detskú posteľ. To sa zvyčajne deje vo veku okolo piatich alebo šiestich rokov.

Vo všeobecnosti sú detské poschodové postele vhodné pre vekové kategérie od 6 do 16 rokov.

 

Franck & Fischer - dánsky dizajn

Franck & FischerHravé a ekologické, je charakteristickým znakom našich dánskych dizajnových organických hračiek. Naším cieľom je stimulovať detskú fantáziu a zvedavosť jasným grafickým vyjadrením a rôznymi hmatovými plochami pre rozvoj motorických zručností. Naše výrobky sú inšpirované farbami prírody a sveta zvierat. Sú navrhnuté so zameraním na funkčnosť, hodnotu a bezpečnosť a sú vyrábané udržateľne a zodpovedne. Všetky hračky sú vyrobené z organickej bavlny. Vitajte a objavte náš svet organických hračiek, tašiek, výrobkov pre interiér a oveľa viac.

Naši dodávatelia

Všetky textilné výrobky Franck & Fischer sa vyrábajú na ďalekom východe - na Srí Lanke, v Číne a Indii. Drevené výrobky pochádzajú z Rumunska. Každá hračka alebo taška prechádza starostlivým procesom výroby, aby produkt zodpovedal vysokým štandardom kvality a vzorovému vzhľadu. To si vyžaduje vysokú úroveň kvalifikácie pracovníkov, ktorí vyrábajú naše výrobky. S našimi dodávateľmi máme úzky a osobný vzťah. Pravidelne ich navštevujeme, aby sme udržali spoluprácu na vysokej úrovni a zabezpečili vysokú kvalitu našich výrobkov.

Väčšina našich dodávateľov vlastní certifikát GOTS (Global Organic Textile Standard). Norma špecifikuje očakávané ekologické a pracovné požiadavky pri výrobe textilu a odevov pomocou ekologicky vyrábaných surovín. Dodávatelia sú navyše tiež súčasťou SEDEX, globálnej členskej organizácie zameranej na zlepšovanie etických a zodpovedných obchodných postupov. Dodávatelia sú predmetom auditu prostredníctvom SEDEX Member Ethical Trade Audit (SMETA), poprednej metodiky etického a sociálneho auditu. Všetky hračky od spoločností FRANCK & FISCHER zodpovedajú európskym štandardom CE. Zaručujeme, že všetky naše výrobky sú zdravotne nezávadné a bezpečné pre všetky deti.

 

Purenn - sila severskej prírody

Purenn

Purenn sa špecializuje na výrobu ekologických čistiacich prostriedkov pre domácnosť a pracích prostriedkov, ako aj výrobkov pre starostlivosť o pokožku. Ako výrobca certifikovaných, účinných a ekologických výrobkov sme hrdí na svoje 100% prírodné a ekologicky nezávadné účinné látky.

Rastliny na severe Európy rastúce v nepredvídateľných a neustále sa meniacich podmienkach prežijú aj tie najnepriaznivejšie situácie. Nízke teploty a vietor zabezpečujú, že sú odolné a plné prírodných dobrôt. Berieme esencie z týchto rastlín a bobúľ, v niektorých prípadoch ich miešame s extraktmi rastlín z južných záhrad a vyrábame ekologické čistiace prostriedky na rôzne účely a povrchy.

Naše výrobky sú prírodné, účinné, šetrné k pokožke a ohľaduplné k životnému prostrediu. Veríme, že všetko, čo používame, by sa malo bezpečne vrátiť späť do prírody bez toho, aby spôsobovalo újmu. Toto je náš spôsob, ako poďakovať prírode za všetko krásne, čo nám dáva.

Prírodné zložky - logická voľba

80% látok absorbujeme cez pokožku, dýchame vzduchom a chemikálie, ktoré sú v čistiacich prostriedkoch nevedomky konzumujeme z riadu, a tým sa dostávajú do nášho tráviaceho systému. Každý deň pracujeme so všetkými druhmi pracích a čistiacich prostriedkov, preto je dôležité, aby boli bezpečné.

Chemické prísady vo výrobkoch na čistenie domácnosti často vytvárajú okamžitý efekt čistoty, jasu a sviežosti, ale v skutočnosti sú zbytočne agresívne a nebezpečné. Látky ako optické rozjasňovače, amoniak, fosfáty sú agresívne zložky, ktoré sú pre ľudí, zvieratá a prírodu škodlivé a každú z nich je možné nahradiť zložkami prírodného pôvodu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia