IBA DNES! VIP ZĽAVOVÝ KÓD → ECO10 → -10% ZĽAVA NA VŠETKO

Kategórie
 
 
 
 
 

Skutočne účinný ekologický postrek na burinu

Ekologický postrek na burinuV dnešnom článku si povieme niečo o skutočne účinnom a hlavne ekologickom postreku, ktorého hlavnou zložkou je ocot. Na internete nájdete množstvo článkov o tom ako si vyrobiť postrek v domácich podmienkach s obsahom octu. No nakoniec zistíte, že tento postrek nefunguje.

Burina už zrejme potrápila každého vlastníka záhrady. Zbaviť sa jej nie je jednoduché, o to viac pokiaľ ste ekologicky založený a hľadáte prírodné riešenie. My sme si vyskúšali vyrobiť vlastný postrek, ktorého zložkou je ocot. Pozor, ale nie ocot, ktorý bežne kúpite v potravinách. Na výrobu budeme potrebovať 20% ocot. V bežných obchodoch zakúpite ocot 8%, ktorý pri tejto koncentrácii nie je účinný.

Na výrobu sme použili 20% ocot bez riedenia vodou a ekologické tekuté mydlo. Mydlo pôsobí ako zmáčadlo, to znamená, že sa prilepí na povrch listov a nesteká. Dlhšie vydrží a nezmyje ho ani ľahšia prehánka. Postrek premiešate a môžete ísť na to! Pamätajte, ale, že postrek nepôsobí selektívne, akúkoľvek rastlinu zasiahne, spáli ju. Postrek najrýchlejšie funguje na púpavu lekársku, ktorá je zničená do 2 hodín. Ide síce o liečivú, no zároveň agresívnu rastlinu, ktorá sa rýchlo rozmnožuje semenami aj kúskami koreňov. Často sa objavuje v trávnikoch a na intenzívne zavlažovaných miestach.

Ak sa rozhodnete pripraviť si tento postrek na burinu z 20% octu, nezabúdajte na bezpečnosť pri práci. Prvou podmienkou je, aby ste postrek aplikovali v úplnom bezvetrí. Aj v takýchto podmienkach, ale používajte ochranné rukavice a pracovné okuliare. Tento koncentrovaný ocot je podstatne agresívnejší voči pokožke a očiam.

Na aplikáciu postreku si na niekoľko nasledujúcich dní vytipujte správne počasie. Ideálne by malo byť slnečno a bez dažďa. Ak by totiž nasledoval po aplikácii dážď, mohol by znižiť účinky postreku. Zároveň sú dôležité aj slnečné lúče, ktoré pomôžu spáliť listy buriny.

20% Ocot si môžete zakúpiť tu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia